Loading...
Om oss

Om Pronox

Vi är stolta återförsäljare av Proventia och CAN Tekniks produkter & tjänster

Våra tjänster hjälper människor och företag att uppgradera sina fordon på ett enkelt, kostnadseffektivt och miljövänligt sätt. Vi utvecklar ständigt våra produkter och erbjudanden inom avgaskonvertering, ad-blue lösningar och optimering av alla typer av fordon. Till exempel så monterar vi alltid ureatank och elektronik så långt det är möjligt i ett rostfritt skåp för att uppnå en hållbar, estetisk och problemfri installation. Tillsammans med våra partners och leverantörer ser vi till att våra kunder har tillgång till de bästa tänkbara lösningarna. Vårt primära mål är att våra kunder skall vara nöjda.

Vår historia

Pronox AB är ett resultat sprunget ur att lösa mitt andra bolags, Faku AB, behov.

Faku AB är ett åkeri inom anläggningsbranschen med bas i Härryda strax utanför Göteborg. Vi stod inför valet och kvalet att antingen byta ut våra Euro 4 fordon eller hitta en alternativ lösning. Jag kände att det var ren kapitalförstöring att göra sig av med en fräsch och välskött bil från 2009 på grund av att Stat, Kommun och Landsting bestämt att begränsa livslängden på tunga fordon genom att införa miljökrav i upphandling, miljözoner i stadsmiljö och nu även så kallade känsliga områden, vilket i princip innebär att du idag måste uppfylla minst Euro 5 men även Euro 6 i vissa fall oavsett var i landet du utför en transport.

Så jag började leta efter alternativ. Men trots att jag bor så nära en storstad var utbudet nästan obefintligt och de man fann som erbjöd konvertering var dyra, hade inga fasta/egna verkstäder och de referensfordon man hänvisade till gav inget bra intryck direkt utan påminde mer om en hederlig gammal hembränningsapparat ditslängd på måfå… Till slut fick jag kontakt med Mattias Franzen på Proventia som bekräftade att Proventia inte hade någon ÅF i regionen utan det närmaste alternativet de hade som kunde hjälpa mig var i mellan Sverige. Jag tog därefter kontakt med deras ÅF och fick även kontakt med andra åkare som gjort uppgradering genom dom som jag kikade på men kände någonstans att det här kunde göras bättre, snyggare…

Jag tog återigen kontakt med Mattias Franzen berättade vad jag tyckte, tänkte och frågade helt enkelt om han ville ha en ÅF i Göteborg och om vi kunde träffas. Härifrån gick det fort, jag utbildades, skrev samarbetsavtal med en verkstad och började med detta som en sidoverksamhet i Faku AB. Efter att ha konverterat egna och mina vänners bilar började ryktet spridas och det stod snart klart för mig att det här skulle bli mer än en sidoverksamhet och Pronox AB startades.

Idag

Sedan starten har det hänt otroligt mycket i ett rasande tempo där jag och framförallt Pronox utvecklats enormt. Till exempel är vi idag även återförsäljare och samarbetspartner med CAN Teknik AB, i ett led att möta våra kunders behov av alltmer teknik krävande lösningar. Och det är så vi på Pronox vill jobba, vi är lösningsorienterade och för att möta de krav och behov som finns har vi valt att samarbeta med andra, vi startar inte nya egna verkstäder utan frågar duktiga redan etablerade om de vill jobba med oss istället. Tack vare detta synsätt, tror jag i alla fall, har vi utbildat och certifierat fem verkstäder från Göteborg i norr till Österlen i söder och var mig veterligen först ut i Europa med en helhetslösning på att avgaskonvertera Mercedes-Benz till motsvarande Euro 6. CAN Teknik var starkt bidragande till att vi lyckades med detta.

KONTAKTA OSS

MOTOROPTIMERINGAVGASKONVERTERINGADBLUE LÖSNING

Funderar du på att uppgradera ditt eller ditt företags fordon?
Kontakta oss redan idag.

Tel. 0317240140

Uppgradering till Euro 6

Proventias integrerade NOxBUSTER® City-system är ett enkelt sätt att minska NOx-utsläppen.

KONTAKTA OSS