Loading...
PROAIR® diesel particulate filters (DPF)

PROAIR® diesel partikelfilter (DPF)

System från NOxBUSTER® inkluderar ofta ett partikelfilter för diesel. Samma typer av DPF-lösningar går också att få som fristående PROAIR®-filter. Proventias filter från serien PROAIR® är mångsidiga lösningar som är såväl pålitliga som användarvänliga.
De passar till en rad olika typer av nyttofordon så som bussar och lastbilar samt arbetsmaskiner i form av entreprenad och liknande.

PPROAIR®MR-systemen (MR är en förkortning för ljuddämparersättning) är lösningar som är färdiga att installeras på de vanligaste märken och modeller av fordon.
Systemen från PROAIR® Flex har en unik moduldesign vilket gör att de har flera olika lösningar när det gäller installation. Proventias system i serien PROAIR®DPF är filter som passivt regenererar och som dessutom passar till eftermontering. Att eftermontera ett PROAIR® diesel partikelfilter på en av era maskiner eller andra fordon är ett kostnadseffektivt sätt att se till att era fordon möter de krav som finns på låga utsläpp av luftburna partiklar.

Filter från PROAIR® är godkända inom flertalet europeiska områden med krav på låga utsläpp, till exempel Tyskland, Storbritannien och Danmark.

KONTAKTA OSS

MOTOROPTIMERINGAVGASKONVERTERINGADBLUE LÖSNING

Kolla på video

Funderar du på att uppgradera ditt eller ditt företags fordon?
Kontakta oss redan idag.

Tel. 0317240140

Hur fungerar det?

Filter från PROAIR® har ett väggflödesfilter som är belagt med en ädelmetall vilket samlar upp luftburna partiklar samt reducerar utsläppet av kolväte och kolmonoxid. Med världsledande teknik för beläggning garanteras ett unikt resultat när det kommer till rengöring då det ger en minskning av luftburna partiklar på över 90% och långsiktig kemisk hållbarhet.

När avgaserna har uppnått den nivå av regeneration som är önskas oxideras de luftburna partiklar som samlats upp. Diesel partikelsystem från PROAIR® regenererar kontinuerligt under tiden som fordonet är i normal drift, vilket i sin tur betyder att underhållsintervallerna är långa och driftstoppen hålls till ett minimum.

Filter från PROAIR® är alltid utrustade med en PROCARE™ Datalogger som kontinuerligt håller koll på mottrycket för att regenereringen ska fungera optimalt samt för att informera föraren om när restaskan måste rensas bort eller när underhåll behövs.

Nyckelfunktioner

  • Hög prestanda för rengöring >90 %.
  • Enkelt att montera och helt utan nödvändiga modifikationer på fordon eller filter.
  • Regenererar och rengör sig själv under standardanvändning av fordon.
  • Långa underhållsintervaller.
  • Godkänt i flera europeiska lågutsläppszoner, till exempel Tyskland, Storbritannien och Danmark.